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Authority: School Act, sections 79 (3) and 168 (2)(t) and (k) 
 

{ 
Ministerial Order 082/09 (M082/09) ............................................................................... Effective March 12, 2009 
Repeals 190/91 
Amended by M200/11…………………………………………………………………  Effective July 11, 2011 
Amended by M298/22…………………………………………………………………  Effective October 4, 2022 
Amended by M188/23…………………………………………………………………  Effective June 19, 2023 

Orders of the Minister of Education and Child Care 
 
Interpretation 
1 In this Order 
"board" includes a francophone education authority; 
"IEP" means an IEP as defined in Ministerial Order 638/95, the Individual Education Plan Order; 
"Ministry" means the Ministry of Education and Child Care. 

[am M200/11; am. 298/22] 

 

Establishing and maintaining student records 
2 A board must ensure that each record established and maintained for a student pursuant to 
section 79 (3) of the School Act includes 

(a) both 
(i) the most recent Ministry form entitled “Permanent Student Record”, and 
(ii) all documents required to be listed as inclusions on the form entitled  

“Permanent Student Record” 
completed in accordance with the Ministry’s “Permanent Student Record 
Completion Instructions,” which are in effect at the time of the completion 

(b) the written learning updates for the two most recent years, or a copy of the 
Transcript of Grades issued by the Ministry  

(c) REPEALED M200/11 
(d) REPEALED M188/23 
(e) the student’s current IEP if any. 

[am M200/11; am. M298/22; am. M188/23] 

 
Retention Period 
3  Subject to section 4 (1), a board must retain the documents referred to in 2(a)(i), (b) and 
(c) for 55 years from the date on which the student withdraws or graduates from school. 
 
Document Transfers 
4 (1) On receipt of a request from the board to which a student transfers and is enrolled, a 
board must transfer the documents listed in section 2 to that board. 
 
 (2) Where a former student of a board is enrolled in an independent school or an 
educational institution outside the Province, and a board receives a request from that independent 
school or educational institution, the board must transfer a copy of the documents listed in 
section 2. 


